Een dag van een brugklasser

Byadmin

Een dag van een brugklasser

8:15

De fietsen worden geparkeerd, de zware rugtassen op de ruggen gehesen. Met een hoi en een goedemorgen wordt het weer lekker gezellig in de aula. Eerst even je boeken wisselen! Tien keer wordt er geroepen : ‘Naar welk lokaal moeten we?’ Met veel gebabbel lopen dan we het lokaal binnen. ‘Allemaal zitten op je plek en pak je spullen eens!’ zegt de docent. Iedere week moeten we weer de regels doornemen, omdat het zo gezellig is. ‘Je loopt rustig naar binnen en je pakt je spullen,’ maar we hebben het te gezellig, dus veel komt er niet van.
Na de eerste drie uur hard werken is iedereen blij: pauze! De aula’s stromen vol met enthousiaste leerlingen. Iedereen wil die beruchte, o zo lekkere panini. Als die is gekocht gaat iedereen bij hun gezellige vrienden zitten, waarmee je natuurlijk het hardste kan lachen. Dan heb je gym: ‘Welke zaal moeten we?’ ‘Moeten we naar de Waardegolf of naar de Rembrandtstraat?’ In de kleedkamer zingen de meiden uit volle borst. Het hele gebouw hoort het! ‘Doe eens stil’ zegt de gymleraar vanuit  de hal. Na de gym hebben we wiskunde. Die breuken begin ik eindelijk te snappen! Ook bij wiskunde is het altijd lekker gezellig. ‘Jongens, stil nou eens!’
De tweede pauze is net zo gezellig. Misschien dit keer met een andere vriend iets lekkers uit de automaat halen. In de lesuren daarna is iedereen op zijn drukst, want we zijn bijna vrij! Alleen nog muziek en dan lekker naar huis. Met muziek beginnen we op de keyboards. Iedereen is druk aan het oefenen met het liedje om het op zijn best uit te voeren. Uiteindelijk gaat de bel en mogen we naar huis!
Kortom een brugklasser zijn van het Han Fortmann is hartstikke leuk!

About the author

admin administrator

You must be logged in to post a comment