Irritatie?

Byadmin

Irritatie?

Ik ga al best een tijd naar het Han Fortmann college en er zijn dan ook best dingen die mij bij tijd en wijlen mateloos irriteren. Dit zijn soms kleine dingen, zoals dat er al zeker drie dagen geen Buenos in het snoepautomaat zitten of dat de conciërge niet voor reden vatbaar is wat betreft mijn suggesties meer prullenbakken te plaatsen, daar waar de leerlingen ze ook daadwerkelijk nodig hebben.
Ook zijn er structureel irriterende vraagstukken. Zoals waarom wij geen gebruik mogen maken van de stoelen van de receptie, of waarom onze tas zo zwaar is. Ik zit zo nu en dan zelfs boven de 20 kg. Dat is, volgens de ARBO-wet een te hoog gewicht om handmatig te mogen tillen in de bouw. En aangezien de meesten onder ons een andere baan dan bouwvakker prefereren, vraag ik me af waarom de directie dan denkt dat wij school moeten verlaten met de nodige tilervaring.
Ook irriteer ik me al zo’n drie jaar aan het systeem rond het gebruik van de trappen. Zo is het de bedoeling dat wij de trap “op” aan de linkerkant nemen en de trap “af” rechts. Aangezien er leerlingen zijn (waaronder ikzelf, als ik haast heb of zo…) die zich daar niet aan houden, staan er verschillende leraren boven aan de trappen om je, als je de gehele trap omhoog bent gelopen (met die 20 kilo op je rug!) doodleuk weer terug naar beneden te sturen! Ik bedoel.. er zijn weinig leraren op het Han Fortmann waar ik daadwerkelijk een hekel aan heb, maar je staat zo wel snel op het lijstje.
Nu ben ik (sinds een week) bovenbouwleerling, en kan ik me eindelijk dompelen in de privileges die de bovenbouw in de schoot geworpen krijgt. Bijvoorbeeld de voordelige pauze-uren, de makkelijkere leraren die minder controleren op huiswerk (onder het mom van: je moet het zelf maar weten) en natuurlijk het legaal gebruik kunnen maken van de brandtrappen waar, na het bevorderen naar de vierde klas, opeens helemaal niet meer moeilijk over wordt gedaan. Drie jaar heb ik me over deze privileges op zijn zachtst gezegd verbaasd, maar nu…..ach…..
Kortom op school loop ik regelmatig tegen irritaties aan. Maar je ziet: het is maar hoe je het bekijkt! Om over de rest van het leven nog maar te zwijgen…

About the author

admin administrator