Gymnasiumdag

Byadmin

Gymnasiumdag

Vrijdag 30 september was het dan zo ver hoor. De dag dat Han Fortmann’s strebertjes, die voor een vreemde, dode taal kozen, hun eer toekomt. Een dag die (om half één in de middag begon en die) de gymnasiasten een gevoel van eenheid geeft.

Het werd met een korte speech geopend en daarna volgde een iets langere toespraak. Na de opening konden de leerlingen namelijk luisteren naar Lucas Knitel van het Rijksmuseum van Oudheden. Enthousiast werd er verteld over de Olympische Spelen, het thema van dit jaar op de gymnasiumdag. Natuurlijk was dit voor de gymnasiasten gesneden koek, maar een opfrissertje kan geen kwaad.

Na de lezing werden de leerlingen in groepjes verdeeld. Er kon geluisterd worden naar de gymnasiasten uit de vijfde klas over de Griekenlandreis, een quiz gemaakt worden in de aula en Lucas Knitel legde uit hoe een goede tentoonstelling in elkaar steekt. De leerlingen hadden zelf materiaal verzamelt en deze werden na een kleine pauze tentoongesteld.

Ten slotte was er nog een hapje, een drankje en een afsluitende speech. Helaas geen toga’s gespot dit jaar, maar volgend jaar beter, jongens!

About the author

admin administrator

You must be logged in to post a comment