Day For Change actie

Byadmin

Day For Change actie

Vorig jaar is Han Fortmann gestart met het project “ondernemen” in havo-3. Vorig jaar bleek dit een groot succes te zijn geweest en daarom doen nu alle havo 3 klassen mee aan dit project.

Hier een citaat van Koos Papo:

“Tijdens dit project krijgen de leerlingen een gastles ondernemen en een gastles microkrediet. Deze lessen worden verzorgd door ondernemers uit de omgeving. De leerlingen krijgen van de ondernemers de opdracht mee om een bedrijfsplan te maken en deze te pitchen voor medewerkers van de Rabobank Alkmaar e.o. Als de pitch van een goede kwaliteit is, krijgen de leerlingen een lening van een paar tientjes (in de vorm van een microkrediet). Met deze lening kunnen de leerlingen dan een ‘’bedrijfje’’ opstarten. De winst gaat naar het goede doel.

Vorige week woensdag waren de eerste pitches van de verschillende ondernemersplannen; de klassen H3b, H3e en H3f beten de spits af. Er waren weer veel prachtige ideeën en alle leerlingen kregen een lening van de Rabobank. In de komende weken gaan de leerlingen hun bedrijfjes uitvoeren en hun producten verkopen. Aan het einde van de maand april presenteren de leerlingen hun resultaten en wordt het geld overhandigd aan Day For Change.

Dit jaar gaat de opbrengst van het project naar Marie Ann, die schoolbenodigdheden geeft aan arme kinderen in de Filipijnen.”

About the author

admin administrator